ØL - Mandø

 
L
kologi
rbæk
 

 

 


Da Mandø Event ønskede at indlede et samarbejde med et bryggeri om en ølserie til Mandø, var der nogle betingelser, der skulle opfyldes:

For mig hænger tingene sammen. Det at have sit virke på Mandø, midt i naturen forpligter os til at have særlig bevågenhed for at passe på naturen.

Økologi og smag.
 
En øl med lokale Mandø naturprodukter.
Etiketter, der fortæller om Mandø.
 
- Der er nu fem varianter.

  • Smagen af Mandø.

En unik øl, der er mere rig på naturlige Mandø smagsstoffer og c-vitaminer end nogen anden øl i Danmark.

Her er gæringen og smagen fremmet af honning indhenter af bierne på Mandø. En stor del af honningen stammer fra blomsterne på Mandøs forland.

Her til er der tilsat Vilde Hyben fra forlandet på Mandø.

Til sidst er der kræset for smagen og sundheden med de fantastiske bær fra havtorn fra hegnene på Mandø. Havtorn har et indhold af C-vitaminer i en mængde, hvor hvert lille bær indeholder langt flere c-vitaminer end en stor citrusfrugt. Smag den. Luk øjnene. Nyd den. Så oplever du Mandø.

Etiketten er tegnet af den lokale unge Mandø kunstner: Dorthe Dina Christensen.

  • Skipper øl

Fra gammel tid kom enhver sund dreng fra Mandø ud på havet når han var konfirmeret. Liver var hårdt; men det var livet på Mandø også, og som sømand bød livet på flere oplevelser.

Man sejlede med alle mulige kolonialvarer. Varer man ikke kendte fra hverdagen på Mandø.

Kaffe og lakridsrod indgik i transporten.

Som en hyldest til det renoverede Mandø museum – Mandøhuset – Et Skipperhjem – har vi ladet fremstille denne herlige mørke øl inspireret fra ølbrygningen fra det store udland.

Skipper øl  er en mørk øl, som er frisk og fyldig i smagen. Skipper øl  er brygget som en pilsner type, men med mørke malttyper efter Tysk forbillede (Schwartzbier). Skipper øl  har toner af brændt lakrids og kaffe, som man også finder i de Engelske Stout typer. Nydes let afkølet. Nyd den og tænk på Mandø drengene på verdenshavene.

Billedet af museet er tegnet af Mandø´s multikunstner Sigurd Michelsen

  • Mandøl – også for kvinder!

Her er der tale om en lys sommerøl på alc vol. 4.8%. Den er brygget med en Ale-overgær, tilsat hyldeblomst og spelt Hvede, hvilket giver øllen sin lyse og friske karakter af sol og sommer. 

Drengene er vilde med den, pigerne elsker den !

Nydes afkølet på en varm sommerdag.

Også her har Sigurd været med til at illustrere etiketterne med tegninger fra Mandø.

Her er der 4 forskellige etiketter til den samme øl. På bagside etiketten er der fortælling der svarer til billedet.

Her er billederne:

Den gamle redningsstation, der i dag ejes af museumsforeningen Mandøhuset , og hvor Ingeborg sælger brugskunst.

Mandø Mølle øens vartegn.

Når man kommer til øen er det møllens vinger der byder en velkommen. Nu er den flot renoveret, og der arbejdes på at Møllen skal i kommerciel drift med et samarbejde med et større bageri.

Ebbevejen forbindelsesledet mellem ø og fastland gennem århundreder. I dag er den afløst af Låningsvejen, hvor den daglige færdsel til øen i dag finder sted. Det er dog muligt at komme med særlige traktorture på Ebbevejen, ligesom det er den vej mange hestefolk bruger for at ride til og fra Mandø.

Stormflodssøjlens mærker med årstal vidner om, at man på Mandø er helt afhængig af vejr og vind. Dette vidnesbyrd om store stormfloder i en fjern fortid eller for få år siden, fortæller os alle hvor små vi er midt i naturens verden, og hvor afhængig man er af digerne på Mandø og i hele Vadehavsområdet..

Øllene er brygget på Ørbæk Bryghus for Mandø Event.
Man kan købe øllene til lækker mad på Mandøcentret.
Man kan købe øl til at tage med hjem i Mandø brugs,
Serveres op Restaurant Kolvig og Kammerslusen.
Er på vej til slagtermester Chr. Vollstedt, Haderslev hvor de sælges i forretningen og indgår i gaveæskerne fra den kendte slagter.

 

Mandø for krop og sjæl | CVR: 31951518 | Midtvej 7, Mandø, 6760 Ribe - Danmark | Tlf.: +45 2325 5375 | benny@mandoevent.dk